Anne Tapio

Anne Tapio

Anne Tapio

FL ravintoneuvoja, luontaishoitaja, luontaistuoteneuvoja
044 536 6593
anne.tapio@ravinnonvoima.fi

Anne Tapio: Olen Anne, yksi Ravinnon voiman cellRESET valmentajista. Mukavaa, kun olet lukemassa esittelyäni.

Olen koulutukseltani talouden ja rahoituksen tradenomi, mutta pääasiassa koulutukseni liittyvät vaihtoehtoisiin hoitoihin.

Syy, miksi siirryin kaupalliselta alalta hyvinvointialalle, oli oma terveys. Olin sairastunut alle 30 vuotiaana nivelreumaan, ja tie kovien reumalääkkeiden käyttäjänä alkoi olemaan lopussa. Käytössäni oli ollut 10 vuoden ajan koko lääkearsenaali jota nivelreuman hoitoon käytetään. Elimistöni alkoi oireilemaan hiustenlähdöllä, vatsakivuilla, iho-oireilla ympäri kehoa, jatkuvalla väsymyksellä ja masennuksella. Tehoakaan lääkkeissä ei enää ollut. Olin alle 40-vuotias, ja ajattelin, että näin en voi loppuelämääni elää, eli mitä teen? Lähdin opiskelemaan vaihtoehtoisia hoitoja ja se oli erinomainen ratkaisu.

Vuonna 2007 valmistuin luontaishoitajaksi, josta jatkoin suoraan hermoratahierojan sekä luontaistuoteneuvojan opinnoilla. Olen myös sertifioitu laihdutusval­mentaja, ravintovalmentaja ja monen muun koulutuksen kautta valmistuin 2016 funktionaalisen lääketieteen diplomiravintoneuvojaksi. Eli 10 vuoden opiskeluputki on takana.

Suorittaessani näitä erilaisia vaihtoehtoisen hoidon opintoja tulin tietoiseksi siitä, että ravinnolla ja ravintolisillä voidaan tehdä paljon jo ole­massa oleville terveysongelmille ja erityisesti sairauksien ennalta ehkäisyssä ne ovat todella tärkeitä. Harmillisena pidän sitä, että Suomessa ei yleisesti ymmärretä, miten äärimmäisen tärkeä merkitys syömällämme ravinnolla on erilaisten terveydellisten ongelmien synnyssä. Esimerkiksi reumalääkäreiden mielestä ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä reumasairauksien hoidossa. Kuinka väärässä he ovatkaan! Ruokavalio on se ykkösjuttu jolla reumaoireet saadaan hallintaan. Olen niin pahalla päällä tästä asiasta. Ajatelkaa kuinka paljon ylimääräistä kärsimystä tulee ihmisille, kun heille ei kerrota reumaatikoille sopivasta ruokavaliosta. Ja kuinka paljon tulisi yhteiskunnallekin säästöä kun ei tarvitsisi kustantaa kalliita biologisia lääkkeitä, tai ihmiset eivät olisi niin paljoa sairaslomilla, tai joutuisi jäämään ennen aikaisesti työkyvyttömyyseläkkeelle. Terveydellisiin ongelmiin voi saada helpotusta tai jopa para­nemista ravinnolla ja ravintolisillä! Virallisesti Suomessa saa it­seään vain hoitaa repullisella lääkkeitä.  

CellRESET terveysohjelma tuli minulle tutuksi syksyllä 2015. Olin silloin tosi väsynyt, mieliala oli maassa, kilpirauhanenkin oikutteli enkä nukkunut. Tai en ollut nukkunut kunnolla viimeiseen 20 vuoteen. Lisäksi silmieni sarveiskalvot olivat vaurioituneet oltuani hometiloissa.

Ohjelman aloitettuani uni muuttui syväksi ja energisyys lisääntyi. Mielialakin lähti nousuun ja tuntui, että elämä voittaa sittenkin. Ja tapahtui myös minulle tosi tärkeä asia; viimeisimmätkin reumasäryt hävisivät. Olihan huikea tunne. Olin tuossa vaiheessa siis ilman lääkitystä koska se oli lopetettu lääkärin ja minun yhteispäätöksellä koska vastetta lääkkeisiin ei tullut. Olin jo ruokavaliohoidolla ja ravintolisillä saanut parannusta aikaiseksi mutta kivuton en todellakaan ollut. cellRESET vei sitten viimeisimmätkin kivut.

Toisen cellRESET ohjelman tein syksyllä 2016. Pyrinkin tekemään ohjelman aina keväällä ja syksyllä jotta keho pysyy kivuttomana ja uni hyvänä. Myös painonhallinta on helpompaa. Kilpirauhaslääkitys on myös jätetty pois lääkärin ohjeistuksella. 

Ihoni voi tällä hetkellä todella hyvin, minua ei palele koko ajan, silmäni ovat kunnossa, hormonitoiminta on tasoittunut ja minulla on enemmän energiaa kuin ennen; eli voin siis todella hyvin. Joitakin vuosia sitten kun olin todella kipeä ja pitkällä sairaslomalla, sanoin että voisin maksaa 100 000 euroa siitä, että saisin terveyteni takaisin. Sain terveyden takaisin mutta sataatuhatta siihen ei mennyt.

Tällä hetkellä cellRESET valmennus ja ravintoainemittaukset ovat päätyöni. Pidän myös hyvinvointiluentoja yksityisille ihmisille, yhdistyksille, yrityksille sekä paikalliselle kansanopistolle. Tämä on se työ joka minua kutsuu, sillä saan auttaa muita ihmisiä voimaan paremmin.

Jos sinua yhtään mietityttää, että alatko tälle ohjelmalle, niin kehotan sinua alkamaan. Se on panostusta itseesi ja terveyteesi.