Varaa aika!

Apua vatsavaivoihin

Vatsavaivat ja suolisto-ongelmat ovat kovin yleisiä, usein kiusallisia ja jopa invalidisoivia. Meiltä saat apua vatsavaivoihin ja suoliston hoitoon.

Syömämme ruoka vaikuttaa suoraan vatsan ja suoliston toimintaan. Ruoansulatuselimistön toiminta ja suoliston mikrobikanta vaikuttavat mahasuolikanavan lisäksi koko ihmisen hyvinvointiin. Hyvällä ravinnolla voimme parantaa suoliston kuntoa ja korjata limakalvovaurioita sekä helpottaa erilaisia suoliston oireita.

Myös suoliston limakalvot ovat riippuvaisia siitä saako ihminen riittävästi hyvää ravintoa ja välttämättömiä mikroravinteita. Hyvällä ravitsemustasapainolla tärkeä merkitys vatsan ja suoliston hyvinvoinnille sekä ihmisen kokonaisvaltaiselle terveydelle.

Tarjoamme apua vatsavaivoihin sekä suoliston oireisiin yksilöllisellä terveellisellä ruokavaliolla. Terveys ja hyvinvointi koostuu monesta eri asiasta ja suoliston kunto on ehdottomasti yksi tärkeimmistä tekijöistä niin fyysiselle kuin psyykkisellekin hyvinvoinnille. Pitkällä tähtäimellä hyvää terveyttä ei ole mahdollista saavuttaa ilman terveellistä ruokavaliota ja suoliston tasapainoa.

Ravintoterapiassa ja suoliston hoidossa huomioitavat tekijät:

 • Se mitä syöt lautaselta: proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat oikeisiin suhteisiin
 • Pienoisravintotekijöiden merkitys ja tasapaino
 • Ruuansulatus, ravintoaineiden imeytyminen ja suoliston bakteerikanta
 • Aineenvaihdunnan häiriöt 
 • Hormonaalinen epätasapaino
 • Ravintoterapia on aina yksilöllistä ja keskitymme palauttamaan elimistön menetetyn tasapainon. Jo pienet muutokset näkyvät usein isoina muutoksina hyvinvoinnissasi!
 • Tarvittaessa teetämme laboratoriotestejä - yleisimpia ovat SIBO, GI Map, tai Laajaruuansulatusanalyysi

Yksilöllistä apua

 • Haluatko keskustella jostakin ravitsemukseen liittyvästä asiasta tai kenties saada vahvistusta nykyisiin ravitsemusvalintoihin?
 • Mietitkö vielä, voiko ruokavaliolla saada apua omiin terveysongelmiin? Jos et koskaan ole kokeillut ravintovalmennusta ammattilaisen avustuksella, suosittelen! Liian pitkään ei kannata tarpoa yksin ongelmien kanssa.
 • Täytä etukäteen terveyskysely ja ruokapäiväkirja viikon ajalta, keskustelumme pohjautuu etukäteen antamiisi tietoihin.
 • Kirjaa tavoitetilasi ja millaisia muutoksia haluat omaan terveyteesi ja miksi. Kartoitamme oikeat työkalut  juuri sinun tarpeisiisi. Yhdessä sovimme eri vaihtoehtojen pohjalta, miten voimme lähteä liikkeelle.
 • Funktionaaliset laboratoriotestit toimivat usein lähtökohtana ja niiden avulla pääsemme tarkemmin kiinni syihin oireiden taustalla. 

Varaa aika!

 

Terapiassa sinun henkilökohtainen terveystilanteesi kartoitetaan tarkasti. Haastattelun ohella apuna käytetään kyselykaavakkeita, ruokapäiväkirjaa, ravintoainemittausta ja tarvittaessa myös laboratoriotestejä. Tarvittaessa ohjaamme sinut funktionaaliselle lääkärille. Hoito-ohjelma räätälöidään yksilölliset tarpeet, tavoitteet ja mieltymykset huomioiden.

Ravintoterapia on myös motivoivaa, positiiviset vaikutukset on huomattavissa jo muutamassa viikossa. Ravinnon voima on valtaisa!

Ravinnon Voima

 info@ravinnonvoima.fi
 040 555 1515

y-tunnus: 2806271-3
Tietosuojaseloste

Verkkosivut - Opiferum Oy