Asiakaskokemuksia

Eri ravintotekijöiden puutosten seuraukset keholle tunnetaan, ja näitä on mahdollista korjata tehokkaasti ravintoterapian avulla. Ravitsemushoidot on vastaus nykyajan moniin kroonisiin terveysongelmiin.
 
Nutrimia Oy / Ravinnon voima on ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen erikoistunut ravintoterapiapalveluita tarjoava yritys. Nutrimian palvelutarjonnassa sovelletaan funktionaaliseen lääketieteeseen perustuvaa uusinta ravitsemustietoa KetoFIT ja CellRESET ruokavalioiden sekä yksilöllisen ravintoterapian avulla.
 
Ravintoterapia sopii kaikille, jotka haluavat kohottaa omaa hyvinvointiaan ja parantaa arjessa jaksamistaan.
 • Autismi - poika 6 v.

  Vastaanotolleni tulivat pojan vanhemmat ja kertoivat autistisen poikansa taustoista. Vauvasta lähtien vanhemmat olivat huomanneet pojassa herkkyyttä ja sen, että hän on jollain tavoin erilainen lapsi, kaikki ei ollut kunnossa. Puolitoistavuotiaasta poika oli yhä enemmän omissa maailmoissaan eikä ottanut katsekontaktia. Häiriökäyttäytyminen ja kiukkuisuus alkoivat olla vallitsevia piirteitä. Ummetus ja vatsakivut ovat olleet vauvasta lähtien. Ulostaminen oli aina vaikeaa ja vatsa toimi kerran viikossa, pahimmillaan kerran kahdessa viikossa. Pahimmassa vaiheessa sairaalassa jouduttiin tekemään suolihuuhtelu helpottamaan tilannetta.

  Pojan puhe alkoi hiljalleen kehittyä vuoden iässä, mutta lähti hyvin pian taantumaan ja ennen kahta ikävuotta kaikki opitut sanat olivat kadonneet. Poika oli mukana rokotetutkimuksessa ja sai myös sikainfluenssa rokotteen, jonka jälkeen äidin mukaan pojan kunto romahti ja poika sulkeutui yhä voimakkaammin. 2 ½ -vuotiaana pojalla diagnosoitiin autismin kirjon häiriö; autistiset piirteet ja kehitysviivästymä.

  Pojalla aloitettiin ruokavaliohoito sekä teetettiin Orgaanisten happojen virtsatesti. Testistä nähdään aineenvaihdunnan häiriötiloja ja tämän perusteella pojalle räätälöitiin yksilöllinen lisäravinneohjelma. Ravintolisät otettiin käyttöön yksitellen ja jokaisen ravintolisän kohdalla tapahtui aina nopeaa kohentumista pojan voinnissa, äiti kertoo.

  Jo viikossa uuden ruokavalion aloittamista vanhemmat huomasivat pojassa valtavia muutoksia ja 1-2 kk hoidon aloituksesta muutokset ovat dramaattiset. Aggressiot ja raivokohtaukset ovat jääneet pois 90 %:sti. Kirkuminen, joka oli ollut pojan kommunikointitapa, jäi kokonaan pois. Myös katsekontakti palautui todella nopeasti ruokavaliomuutosten jälkeen.

  Puheentuotto on hoidon aikana lisääntynyt ja aistiyliherkkyydet ovat helpottaneet. Poika ei ennen ruokavaliomuutosta sietänyt musiikkia lainkaan, myös kosketus ja sylissä olo tuntuivat pahalta. Toisaalta poika ei tuntenut kipua, vaikka häntä sattui kovastikin. Hoidon aloittamisen jälkeen molemmat aistien ääripäät ovat tasoittuneet normaaleiksi. Nyt hän pitää musiikista ja laulamisesta, haluaa olla sylissä ja nauttii silittelystä ja kosketuksesta sekä tuntee kipua normaalisti.

  Aiemmin poika jumiutui tilanteisiin pitkäksi aikaa. Hän juuttui lelujen ja tavaroiden kanssa omaan maailmaansa. Ravitsemusmuutosten jälkeen leikit ovat monipuolistuneet ja mielikuvitus on alkanut kehittyä. Myös lähimuisti, joka ennen oli hyvin hatara tuntuu heränneen, äiti kertoo onnellisena. Parhaita ovat hetket kun poika itse oivaltaa ja hihkaisee:”minä muistan!”  

  Perheen arki on helpottunut pojan oireiden lieventymisen myötä hurjan paljon ja elämää voi jo suunnitella pitemmälle kuin vain hetken kerrallaan, äiti kertoo onnellisena. Toivoisin, että meidän esimerkkimme voisi tuoda apua monelle muulle autistisen lapsen perheelle ja uskoa siihen, että autismia voidaan hoitaa myös ravinnolla.

    Takaisin

Ravinnon Voima

 info@ravinnonvoima.fi
 040 555 1515

y-tunnus: 2806271-3
Tietosuojaseloste